Com triar una Pemp de manera correcta?


tornar


Què és una PEMP?


Les Plataformes Elevadores Mòbils de Personal (PEMP) són màquines de gran utilitat i fonamentals per realitzar treballs en altura de forma segura. Una PEMP és una màquina mòbil la funció de la qual és desplaçar persones fins a una posició de treball en alçada perquè puguin realitzar les tasques des de la plataforma, amb una única i definida posició d'entrada i sortida de la plataforma. Consten com a mínim una plataforma de treball, una estructura extensible i un xassís.


Saber quin tipus de PEMP cal utilitzar per a cada tipus de treball i situació és un punt clau per garantir la seguretat de les tasques a realitzar. Triar una Plataforma Elevadora Mòbil de Personal (PEMP) adequada depèn de diversos factors que cal considerar per assegurar l'eficiència i la seguretat a la feina. Aquí tens una guia per triar la PEMP correcta:Com triar una Pemp de manera correcta?

Tipus de treball i entorn d'ús


- Alçada de treball: Determina l'alçada màxima que necessites assolir i tria una PEMP que tingui aquesta capacitat.

- Espai de Treball: Avalua l'espai disponible. Si treballes en àrees confinades o hi has d'accedir a través de portes o buits, considera plataformes compactes tipus tisora ​​o bé els compactes braços articulats que poden maniobrar en espais reduïts.

- Tipus de terreny: Si el terreny és irregular, seleccioneu plataformes amb estabilitzadors i capacitats tot terreny amb tracció a les quatre rodes. Si treballes a interiors es recomana utilitzar plataformes amb rodes antipetjada que no deixen marques.


Capacitat de Càrrega


- Pes del Personal i Equips: Assegureu-vos que la PEMP pugui suportar el pes combinat del personal i qualsevol eina o equip necessari.

- Capacitat de la Plataforma: Considera la mida de la plataforma per acomodar el personal i l'equip de manera segura. Les plataformes tisora ​​disposen d'un espai de plataforma més gran i permeten suportar més pes així com diverses persones alhora.


Tipus d'elevació


- Elevació Vertical: Ideal per a tasques que requereixen moviment vertical directe, com a treballs d'emmagatzematge i logística.

- Braç Articulat: Útil per accedir a àrees de treball complicades amb obstacles, molt versàtil i permetent moviments més flexibles.

- Braç Telescòpic: Proporciona un major abast horitzontal i vertical, útil per a treballs en alçades considerables amb necessitat d'extensió horitzontal.


- Font d'Energia


- Elèctrica: Adequada per a ús en espais tancats i interiors, ja que no emeten gasos i és més silenciosa.

- Diesel/Gasolina: Ideal per a ús en exteriors on es requereix més potència i autonomia.


Com triar una Pemp de manera correcta?

Característiques de Seguretat


- Sistemes de protecció: Verifiqueu que tingueu baranes de seguretat, sistemes d'arnès i punts d'ancoratge.

- Controls d'emergència: Assegureu-vos que hi hagi controls d'emergència accessibles en cas d'error.


Normatives i Certificacions


- Regulacions i legislació vigent: Assegureu-vos que la PEMP compleixi amb les normatives vigents i estàndards de seguretat:


-Llei 31/1995, de Prevenció de Riscos Laborals.

-Reial Decret 2177/2004

-Norma UNE 58921:2017


- Certificacions: Verifica les certificacions del fabricant i de l'equip.


Capacitació del Personal


- Formació: Assegureu-vos que el personal estigui adequadament capacitat per operar la PEMP de manera segura i eficient.


En considerar tots aquests factors, podreu seleccionar una Plataforma Elevadora Mòbil de Personal que s'ajusti a les teves necessitats específiques i garanteixi un entorn de treball segur i eficient.


A TECNORENT us proporcionem l'assessorament personal necessari perquè la vostra feina sigui un èxit.

Contacta amb TECNORENT i tria la millor solució per al teu treball en alçada.


Sol·licita informació amb una simple trucada al 📞 935 737 340

o Visita la nostra web: www.tecnorent.comDEMANAR PRESSUPOST