TECNORENT ACADEMY

FORMACIONS PERIÒDIQUES PER A PROFESSIONALS I EMPRESES

Tecnorent Tecnorent

Cursos de plataformes elevadores


TITULACIÓ I CERTIFICACIONS

Certificació Oficial Aenor


A Tecnorent som conscients del risc que comporta fer servir una plataforma elevadora, i ens preocupem per la seguretat dels operadors i el correcte ús d'aquesta maquinària. Per això, oferim la possibilitat de prendre cursos certificats per l'AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) sobre la base de la norma UNE 58923 (Certificat per a operadors de plataformes elevadores mòbils de personal).

Tots els operaris que finalitzin el curs satisfactòriament, rebran un certificat d'AENOR a la norma UNE 58923 ia la norma internacional ISO 18878 – Plataformes Elevadores Mòbils de persones – Formació operador (conductor).

Formacions periòdiques per a professionals i empreses


RESUM DEL PROGRAMA


 • ● Part Teòrica


  / Secció 1 /
  Introducció, objectius i metes

  En aquest primer mòdul us donarem una petita introducció al curs de plataformes elevadores, així com mostrar els objectius i metes que es pretenen assolir dins aquest curs de formació.


  / Secció 2 /
  Regulació

  Es pretén donar a conèixer la normativa i la legislació sobre la seguretat del producte, sobre la utilització segura de les plataformes elevadores, així com sobre la seguretat de les persones en l'ús de les plataformes elevadores. També donarem a conèixer la definició de les PEMP, així com la classificació de les mateixes.


  / Secció 3 /
  Característiques

  Es donaran a conèixer les descripcions i tipus de plataformes elevadores que hi ha, els diferents models de plataformes com ho són les plataformes grup A i grup 8, així com l'estabilitat que componen aquest tipus de plataformes.


  / Secció 4 /
  Operativa

  Mostrarem el manual de fabricant que es té a les plataformes elevadores, el seu funcionament general de les plataformes de grup A i grup 8. A més, et donarem a conèixer els controls, posada en marxa, frenada, estacionament i transport, els dispositius de seguretat i emergència que componen la plataforma elevadora, així com la seva familiarització.


  / Secció 5 /
  Riscos

  Es coneixeran els riscos que comporta fer servir de mala manera una plataforma elevadora, t'explicarem els diferents tipus de risc com ho poden ser els riscos d'ensopegada i caigudes, riscos d'electrocució, riscos de cremades i intoxicació. Així com mostrar els equips de protecció individual i consells importants per evitar aquests tipus de risc.


  / Secció 6 /
  Protocol de treball

  En aquesta secció us donarem a conèixer els procediments dels 5 passos per aconseguir l'operació segura d'una PEMP.


  / Secció 7 /
  Manteniment, revisions i inspeccions

  En aquesta secció donarem a conèixer el tipus de manteniment que necessiten tenir les plataformes elevadores, així com les respectives revisions i inspeccions que faran que la màquina treballi amb la màxima seguretat possible.


  / Secció 8 /
  Manual d'Instruccions de Seguretat i Maneig d'ANAPAT

  Aquest apartat donarà a conèixer el manual d'instruccions dissenyat per l'Associació Nacional de Llogadors de Plataformes Aèries de Treball (ANAPAT) que expliquen la seguretat de les màquines, la formació i la informació que ha de tenir l'operador.


  / Secció 9 /
  ANNEX - Símbols per a les plataformes elevadores mòbils de personal (PEMP)

  Documentació complementària d'utilitat general per a la resta de mòduls

 • ● Part Pràctica


  / Secció 1 /
  Introducció a la màquina

  Dins de la primera secció de la part pràctica, us donarem una introducció a les diferents plataformes elevadores mòbils de personal (PEMP).


  / Secció 2 /
  Reconeixement de l'entorn i la senyalització de la zona de treball

  En aquesta lliçó t'explicarem detalladament com reconèixer l'entorn i la senyalització de la zona de treball, amb l'objectiu que l'operador aprengui i desenvolupi les capacitats per poder treballar de manera correcta i responsable en diferents projectes.


  / Secció 3 /
  Reconeixement visual perimetral de la màquina

  Com a operador és important conèixer la màquina amb què es treballarà, és per això que en aquest apartat t'ensenyarem a conèixer de manera detallada les diferents plataformes elevadores amb què es treballen.


  / Secció 4 /
  Components principals: Identificació i funció

  No coneixes els components principals de les PEMP? No us preocupeu, en aquesta secció us mostrarem els elements principals com la identificació o funció de cada plataforma elevadora.


  / Secció 5 /
  Comprovacions i inspecció prèvia a l'ús, segons el manual d'instruccions del fabricant

  Abans d'usar una plataforma elevadora és important comprovar i inspeccionar que la màquina es pugui utilitzar de manera que la feina que realitzem sigui segura. Per això, ens guiarem amb el manual d'instruccions del fabricant que té cada màquina.


  / Secció 6 /
  Posada en marxa i parada de la màquina

  En aquesta secció es té l'objectiu de començar a ensenyar a l'operador com fer diferents maniobres amb les plataformes elevadores, com pot ser posar la posada en marxa o fer la parada de la màquina.


  / Secció 7 /
  Procediments d'operació correctes de cadascuna de les funcions de seguretat

  T'explicarem els procediments correctes per treballar, amb l'objectiu que l'operador se senti segur i amb responsabilitat de prendre el comandament de la PEMP.


  / Secció 8 /
  Maniobrabilitat de la màquina en circuit de pràctiques

  Les plataformes elevadores solen utilitzar diverses maniobres per poder funcionar correctament, és per això que a través del circuit de pràctiques amb què comptem, t'ensenyarem a realitzar aquests moviments que permetran a l'operador treballar còmodament.


  / Secció 9 /
  Rescat i procediments de baixada d'emergència

  Un mal ús o mala pràctica en fer servir una plataforma elevadora pot comportar tenir accidents o riscos que puguin afectar l'operador. És per això que en aquesta secció us explicarem els procediments a seguir per poder realitzar una baixada d'emergència sense que afecti l'operador o operadors que estiguin dins de la plataforma elevadora.


  / Secció 10 /
  Procediment adequat per estacionar la màquina en la posició de transport

  En aquesta darrera lliçó, ja hauràs après a utilitzar bé una plataforma elevadora, en aquest cas et mostrarem la manera correcta en què s'ha d'estacionar i guardar la màquina un cop haguem finalitzat la feina.


SOL·LICITA INFORMACIÓ


Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.Accepto compartir les meves dades de registre amb Tecnorent tal com es recull a la nostra Política de Privadesa.DEMANAR PRESSUPOST